Fantastische crossdag in Nederhorst

Het enige wat we wensten was droog weer. Maar we kregen zoveel meer. Voor het 2de achtereenvolgende jaar genoten we van een prachtig autocrossfeest in Nederhorst den Berg. Met duizenden bezoekers, zelfs nog meer dan vorig jaar. En fantastische coureurs die van elke klasse een feestje maakten. Waanzinnige snelheden bij de kevers en de sprinters waar lokale helden Jan Maarten Schuurman en Huib Versluis de show stalen. Stoere dames met een onfortuinlijke Simone Vink die al in de eerste manche lelijk over de kop ging maar met pijnlijke schouder doorging. En de sportieve standaardrijders die een mooie strijd voerden.

De moedige crazy racers maakten het compleet. De harde ondergrond van de meer dan fantastische baan op het terrein van Pensionstal de Bergen zorgde ook in deze bots en duwklasse voor hoge snelheden. In combinatie met de harde knallen en sluwe stunts werd het publiek veel spektakel geboden. Inclusief een brandje dat snel en vakkundig werd geblust en een botsing waar de ambulance nog even aan te pas moest komen, gelukkig met goede afloop voor de coureur.


Om 10 uur vlagde burgemeester Karen Heerschop af voor de eerste start. Samen met haar collega's, de wethouders Moote en Schenkkan genoot ze van het spektakel. Ze beloofde zelfs om volgend jaar zelf als coureur in te schrijven. We zullen haar er graag aan houden!

Meer foto's van Eduard Mossinkoff vind je hier.

De uitslagen en links naar meer foto's en video's verschijnen de komende dagen op onze site. Hier vast een stukje crazy race door Gerrit Bergman met beelden van de brand.

De autocross verliep vandaag weer als een zonnetje vooral dankzij onze meer dan 100 vrijwilligers die zich op onnavolgbare wijze hebben ingezet voor een succesvolle dag. Heel hartelijk dank daarvoor!

1 opmerking:

Unknown zei

Het was een fantastische dag!! Alles top geregeld en een mooie strijd op de prachtige baan!!

Kan ik me al inschrijven voor volgend jaar??

Rene Hoep Kever53
www.athome-texel.nl